Lietuvos čempionatas: penktuoju iš eilės triumfu nekvepėjo

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas buvo surengtas už sostinės Vilniaus ribų. Pirmą kartą „Press‘o“ komanda tokio rango varžybose liko paskutinė.

Vienuoliktą sykį organizuotas turnyras nepagailėjo staigmenų. Varžybų vykdomasis komitetas šiemet nusprendė imtis permainų ir pirmenybes organizuoti Varėnoje, bet galiausiai nepavykus išspręsti visų organizacinių klausimų, turnyras perkeltas į puikiai visiems pažįstamus Druskininkus.

O juose vykstančiame tarptautiniame turnyre „Pressui“ dėl objektyvių, subjektyvių ir dar visokių priežasčių laimėti labai sunku. Tad šis kartas irgi nebuvo išimtis.

Keturis iš eilės pastaruosius čempionatus laimėję „Press‘o“ vyrai varžytis dėl penktojo iš eilės titulo nebuvo pajėgūs. Pirmiausia dėl to, jog prieš pat varžybų pradžią, paaiškėjo, kad dėl vienų ar kitų aplinkybių žalių komandos marškinėlių neapsivilks visas būrys lyderių, o dar trys nuolatiniai nariai – Raimundas Celencevičius, Kęstas Rimkus ir Marius Bagdonas – staiga atskilo į atskirą frakciją ir šiemet debiutavo su 15min komanda.

Pastarąjį kolektyvą noriai būtų sustiprinęs ir Martynas Juocevičius – Ufikas, neslėpęs nusivylimo, kad „Press‘o“ komandoje gaunamas minučių skaičius jo netenkina, tačiau matydamas, jog šeimininkai labai sunkiai renka komandą, šias astronomo užgaidas pirmininkas labai greitai atvėsino. M.Juocevičius žaidė „Press‘o“ komandoje, žaidė daug ir buvo vienas komandos lyderių, bet priešintis varžovams komanda neįstengė.

„Press‘as“ 0:1 pralaimėjo „Studentų“ komandai, 1:3 turėjo pripažinti LRT pranašumą, 0:2 nusileido „Kaunui“ ir net 0:5 paskutinėje dvikovoje krito prieš 15min.

Penkta vieta, nulis taškų ir įvarčių santykis 1:11. Vitalijus Bilevičius po turnyro pastebėjo, kad tai yra bene pirmasis turnyras, kai jis įmušė visus „Press‘o“ įvarčius, tačiau didelio džiaugsmo tai nei taraninio tipo puolėjui, nei jo bendražygiams neteikė.

Tuo tarpu išretėjusiomis favoritų gretomis pasinaudoję Kauno atstovai sužaidė tarsi iš natų. Vieno komandos lyderių M.Bagdono perbėgimas į 15min stovyklą šiai komandai kaip tik išėjo į naudą. Zigmo Jurevičiaus ir Ryčio Davidovičiaus vedama ekipa laimėjo visus keturis mačus ir po penkerių metų vėl grąžino gražuolę taurę į Kauną.

Lietuvos žurnalistų čempionato nugalėtojų taurę įsteigė lažybų bendrovė “Betsafe”.

Vienintelį kartą iki šiol kauniečiai buvo triumfavę 2013-aisiais. Iš tų laikų čempioniškos komandos dabar telikę tik trys nariai: Z.Jurevičius, Tomas Grigalevičius ir Rytis Pakrosnis.

Sidabro apdovanojimai buvo įteikti „Studentų“ komandos atstovams, kurių gretose žaidė ne vienas sparčiai populiarėjančio tinklaraščio „Vienuolika“ narys. Bronza įteikta debiutavusiems 15min atstovams, kurių pasirodymą „Press‘o“ vadovas Tautvydas Vencevičius įvertino dviprasmiškai.

„Išardė „Press‘o“ komandą, nesugebėjo laimėti patys ir dar leido nugalėti, Kaunui, kuris be Bagdono netgi atrodė solidžiau nei būtų buvę su juo“, – kategoriškai rėžė pirmininkas.

„Presso“ sudėtis Druskininkuose buvo tokia: T.Vencevičius, M.Juocevičius, Romanas Buršteinas, Jorius Tarabilda, Rimas Mauricas, Vytaras Radzevičius, Gintautas Dulskas, Vitalijus Bilevičius bei pirmą kartą tokio rango varžybose debiutavę Agnė Žiūkaitė ir Mantas Stankevičius. Komandai patarimus dalijo, bet į aikštę taip ir neišbėgo legendarinis Nerijus Kesminas.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.