Jubiliejinis Vytaro Radzevičiaus pasispardymas

2018 m. balandžio 14 dieną LFF stadione eilinį kartą akis į antakį susitiko dvi taip vadinamos futbolo komandos – žurnalistinio užtaiso kupinas Pressas ir verslo bei pramogų pasauliui lyg ir priklausantys Prelegentai. Tiesa, šį kartą susitikimas turėjo neeilinę potekstę, nes jam dingstį suteikė ir Prelegentams, ir tam pačiam Pressui artimo žmogaus – Vytaro Radzevičiaus 50-metis.

Įdomesnio būdo pažymėti savo pusės amžiaus sukaktį nesugalvojęs Vytaras nuo pat ankstaus šeštadienio ryto spardė odinį kamuolį reprezentaciniame LFF stadione. Artėjant pusiaudieniui areną užpildė ir kiti futbolininkai. Pressas į rungtynes su Prelegentais surinko beveik visą žurnalistikos žiedą. Kaip pastebėjo komentatoriaus krėsle įsitaisęs Nerijus Kesminas, be žurnalistinio darbo patirties komandoje buvo tik Laimis Misiūnas ir Petras Pinevičius. Tiesa, aikštėje dar bėgiojo A lygai ir šalies Regbio federacijai diriguojantis Davidovičius , vėliau įbėgo ir su žiniasklaida nekažkiek susijęs Paulius Petravičius, bet esmės tai nekeičia. Į startinę sudėtį sulindo Tautvydas Vencevičius, Petras P., žalią aprangą pagaliau pasimatavęs Žydrūnas  Grudzinskas, Evaldas Gelumbauskas, 15min.lt atstovai – Raimundas Celencevičius, Kęstas Rimkus ir Marius Bagdonas, Aurimas Tamuliomis, L.Misiūnas ir Rimas Mauricas. Ant šoninės liko tuntas žmonių, bet žaidimui atsiduoti norą rodė tik Karolis Tretjakas, Martynas Juocevičius, Paulius P. ir Virginijus Razmantas. Tai jie ir atsidavė. O likę maloniai leido laiką dalydami niekam nereikalingus patarimus bei imituodami audringą palaikymą.

Tiesa, pirmame kėlinyje palaikymo Pressui nereikėjo. Jo labiausiai reikėjo Vytarui, bet tai jau atskira tema. Kadangi Prelegentai nuo pirmų minučių įleido senąją gvardiją (kurioje šiek tiek nederėjo tik nacionalinės rinktinės vyr. treneris), Presso jaunuoliai visai padoriai uždominavo. Jau pačioje susitikimo pradžioje presininkai privalėjo mušti kamuolį į vartus, bet Aurimas kažkaip įsigudrino pataikyti į vartininką, o paskui – į pasitraukti nespėjusį gynėją. Netrukus Rimas po Evaldo perdavimo galva visgi įsuko kamuolį į tinklus, bet teisėjo švilpuką įsikandęs Paulius Malžinskas iš krto sugadino rungtynes paskelbdamas nuošalę.

Ir visgi, nuo žudančio Bagdono smūgio Prelegentų neapsaugojo net ir teisėjai. Apie garbiojo futbolo žinovo smūgio techniką bei išpildymą dar ilgai netils kalbos, nors pats Marius visa savo povyza demonstravo, kad jam iš kairio krašto mušti dešine koja, o tiksliau priekine pėdos dalimi ir dar tuo pačiu pataikyti į tolimą vartų kampą yra savaime suprantamas dalykas.

Po praleisto įvarčio Prelegentai šiek tiek surimtėjo, atliko kelis pakeitimus, aikštėje pasirodė ir vienas kitas aukštesnio lygio futbolo ragavęs asmuo (Nerijus Radžius, Gražvydas Mikulėnas, Marius Babravičius). Ir žaidimas iš karto persikėlė į Presso aikštės pusę. Tačiau pramušti kompaktiškos gynybos Prelegentams nepavyko. Buvo aibė kampinių, buvo skersinis, buvo bent penki Vytaro spurtai ir išėjimai 1 ant 1 su Presso vartų sargu, bet kamuolys atkakliai nenorėjo eiti į vartus. Tiesa, Vytaras visgi parodė kamuoliui kelią, bet padarė tai ne galva, o ranka. „Kaip tikras rankininkas“, – smagiai informavo rungtynių pranešėjas Jonas Radzevičius. Deja, arbitras P.Malžinskas ir vėl nesuprato akimirkos svarbos, tad vietoje aikštės vidurio Vytarui parodė geltoną stačiakampį.

Beje, atakavo ne tik Vytaras. Progų turėjo ir Pressas. Bene rimčiausią baigiantis kėliniui iššvaistė R.Celencevičius, įsigudrinęs iš mirtinos pozicijos pataikyti į vartininką. Tad po pirmo minimaliai pirmavo Pressas. O žinant, kad antrame už Pressą žais net ne vienas, o du Radzevičiai, pergalė atrodė stačiai neišvengiama. Nenugalimumo aureolę šiek tiek pamynė po pirmo kėlinio pasiplovęs Ž.Grudzinskas.

Antras kėlinys prasidėjo Prelegentų dominavimu su kamuoliu, bet progas įvarčiams kūrėsi Pressas. Antro pradžioje po fantastiškai greito perėjimo nuo gynybos į ataką savo jubiliejų papuošti įvarčiu galėjo Vytaras, bet ir vėl sėkmė jam rodė ne pačią maloniausią vietą. Ta proga Vytaras nusprendė atsipūsti ir užleido vietą atakos smaigalyje sūnui Vincentui. O pastarasis be jokių skrupulų ėmė ir įkalė vieną į Prelegentų vartus. Skant, stebėk tėti. Ir mokykis!

O po to jau prasidėjo nykioji jubiliejinio mačo dalis. Prelegentai galutinai suprato, kad reikia susiimti. Ir susiėmė. Vienu metu aikštėje atsidūrė visas būrys buvusių ir nebuvusių profesionalų. Ir jie pradėjo žaisti futbolą. Iš dešinės į kairę, iš viršaus – į apačią. Trumpais, žemais, ilgais, tarp ausų. Pressas tik kraipė ūsą, putojosi, lakstė po visą aikštės perimetrą, bet naudos iš to kaip ir nebuvo. Nes lakstymas be kamuolio niekada nebūna su nauda. Taip belakstant vienas po kito į Presso vartus sukrito trys įvarčiai. Kaip kokie broliukai panašūs, stačiai identiški. Skersas iš krašto ir vienu lietimu iš metro į tuščius. Net nėra ką pasakoti.

Ir visgi, net ir sunkiausiomis minutėmis Pressas išsaugojo blaivų protą. Nes dar nebuvo ragavęs Vytaro žadėtų vaišių, bet gal ir ne vien dėl to. Po trečio praleisto trumpai ir konkrečiai pasiaiškinę kas, po kam ir kodėl, presininkai grįžo į žaidimą. Gal ne visi, bet iš esmės, grįžo tie, kurie dar galėjo paspręsti. Ir taip jau gavosi, kad L.Misiūnas sužaidė įdomią kombinaciją su Paulium P., o pastarasis (dideliam savo gerbėjų džiaugsmui) ėmė ir palygino rezultatą. Tad istorija baigėsi taip kaip visada – ant lygiųjų. Tik šį kartą ne du po du, o trys po trys.

Po rungtynių buvo ilgas aptarimas duše, dovanos Vytarui paieškos, Aurimo atgaila už trečią (nors ten buvo ir daugiau prisidėjusių), sunkus pakilimas į VIP’ą, o jau ten… kaip toj pasakoje – ir alus, ir midus, ir kepti karveliai, rūkyti paršeliai, ir vien arbatą geriantis Kesminas. Žodžiu, viskas ten per barzdą varvėjo, o kai kam net burnon kai kas nulašėjo.

Kalbant futbolo žargonu, šiomis rungtynėmis Pressas užbaigė pasirengimą didžiąjam 2018 m. futbolo sezonui. Pasirengimo eigoje Pressas sužaidė net dvi kontrolines rungtynes: pirmose 0:1 nusileido Katastrofai, antrose – 3:3 sužaidė su Prelegentais. O balandžio 30 dieną jau pirmose Sekmadienio futbolo lygos C diviziono rungtynėse Pressas susitiks su Futboliuku.

Ruoškite KVADRATUS, gerbiami odinio kamuolio meistrai!

[nggallery id=30]

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.