Prancūziškai airišką egzaminą išsprendė Redaktorius

Pirmasis „Press‘o“ vyrų blynas 2018-aisiais, išlindus iš dulkėtos „Sportimos“ į Liepkalnio kalvų aikštę, neprisvilo. Draugiškame mače su po pasaulį klajojančiais mįslingo pavadinimo „Paris Gaels“ prancūzais presininkai turėjo vytis varžovus, bet vis tiek pratęsė pergalingas nuotaikas, kuriomis kolektyvas gyveno visais 2017-aisiais.

Pasišildyti prieš pirmąją pavasarinę saulutę ir patikrinti airiško prieskonio nestokojančius svečius iš Prancūzijos pagal pirminį planą turėjo susirinkti negausus, tačiau amžinai perspektyvus dešimtukas. Tačiau „Press‘as“ nebūtų „Press‘as“, jeigu…

Staiga suvirtusios aplinkybės atvykti sutrukdo Ervinui Kvitkauskui, pirmininkas Tautvydas Vencevičius netikėtai pareiškia, jog vaduojasi iš ligos patalo ir mieliau komandos veiksmams diriguos nuo atsarginių suolo, laimei, į buvusio savo auklėtinio Justino aprangą nusprendžia įsisprausti seniai matytas treneris Žydrūnas Grudzinskas. Nors „Presso“ marškinėlius komentatorius apsivilko po kelių metų pertraukos, vaizdo aikštėje nesugadino, pergalingos dvasios savo autoritetu nepaslėgė.

Na, o kiti rungtynių dalyviai – „Press‘o“ gerbėjams puikiai pažįstami: Martynas Juocevičius, Marius Bagdonas, Karolis Tretjakas, Raimundas Celencevičius, Kęstas Rimkus, Evaldas Gelumbauskas ir Vytaras Radzevičius, kuriam tai buvo paskutinė repeticiją prieš didįjį 50-ečio šeštadienį.

1987-aisiais airių emigrantų Paryžiuje įkurtas klubas keliaudamas po pasaulį skleidžią keltų kultūrą, žaidžia draugiškas rungtynes su įvairiomis mėgėjų komandomis, o po rungtynių pakelia vieną kitą pintą alaus. Anot svečių, per kelis dešimtmečius klubas gerokai išsiplėtė ir šiuo metu turi dvi pilnas didžiojo futbolo komandas Prancūzijos mėgėjų 2 ir 4 divizionuose, septyniukės ir veteranų ekipas.

Anot svečių, Lietuvoje lankėsi pastaroji. „Paris Gaels“ veteranams tai buvo antrasis vizitas Vilniuje. Nors į LFF aikštę svečiai atvyko su ambicinga iškaba „You will never beat the Irish“, futbolo aikštėje madas diktavo „Press‘as“.

Tiesa, pradžios būta perspektyvios, daug žadančios. Pirmosiomis minutėmis suspėję ne tik pasikolioti bei pažerti vienas kitam „profesionalių“ patarimų, bet ir gavę neblogą įvartį į savo vartus, T.Vencevičiaus auklėtiniai nusiramino.

Kai nusiramino, buvo ir pergalė. Ir du Raimundo Celencevičiaus įvarčiai buvo. Pirmasis po gražios atakos pirmojo kėlinio pabaigoje, antrasis po puikaus reido – antrojo viduryje.

Nors varžovai žaidė akademinį futbolą, ilgai ritinėdami kamuolį vienas kitam ir laukdami „tikrojo“ šanso, kur kas pavojingiau ir aštriau atakavo „Pressas“. Pergalė 2:1 – dėsninga ir logiška bei suteikianti vilčių, jog 2018-ieji bus ne prastesni nei praėjusieji.

WP_20180406_002

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.