Nuotykiai Kaune: paslaptingi Ufiko vaistai Žvyrui ir uošvės automobilis

Ūkanotą savaitgalį „PRESS’o“ vyrai Lietuvos krepšinio Meką pasiekė skirtingais būdais. Įspūdingą patirtį mėgėjiškame krepšinyje sukaupęs Žvyras nutarė, jog keliauti į Lietuvos žurnalistų čempionatą yra patogiausia iš uošvės pasiskolinta mažąja Škoda. Joje savo kaulus ilsino 5 komandos krepšininkai.

Ypač profesionalų požiūrį ir atsidavimą pademonstravo Savičius ir Simas, kurie turnyro vietą pasiekė dar jo išvakarėse ir surengė individualias treniruotes. Tuo metu „PRESS’o“ strategas Vencius į krepšinio areną atvyko tiesiai iš gimtojo Alytaus, kuriame, kaip teigia jis pats, ieškojo įkvėpimo ir motyvacijos, kuria galėtų pasidalinti su savo auklėtiniais.

Vyrai jau pačiose pirmose čempionato rungtynėse parodė, jog čia atvyko ne tik alaus atsigerti – sumaniojo Venciaus muštruojami krepšininkai patiesė titulą gynusius panevėžiečius – 16:15. Komandą į pergalę vedė veržlieji Simas ir Žvyras. Deja, pastarasis mačo nebaigė dėl stipriai patemptos čiurnos. Komandos kapitonas–daktaras Ufikas darė viską, kad vienas iš komandos lyderių galėtų žengti ant parketo. Įžaidėjas buvo prigirdytas paslaptingų vaistų. Tai nebuvo vienintelė Žvyro trauma – pusfinalio mače su „Lietuvos ryto TV“ jam iš orbitos buvo išmušta akis.

Po pergalės prieš „Panevėžį“ „PRESS’as“ į antrąją grupės dvikovą su TV3 žengė mintyse jau nugalėjęs varžovą. Venciaus ir jo asistento Vitalijono riksmų ir keiksmažodžių tirada galop pažadino lauro vainikus per anksti sau ant kaklo užsikabinusius žaidėjus – antrąjį kėlinį puikiai sužaidę pressiečiai šventė pergalę 19:13 Paskutinėse grupės rungtynėse juvelyriniais perdavimais pasižymėjo Sabas, o LRT riešutas buvo išgliaudytas be didesnio vargo – 25:10.

Vis tik grupės nugalėtojo vardas medalio negarantuoja. Pusfinalyje „PRESS’as“ 27:44 neturėjo šansų prieš „Lietuvos ryto“ atstovus. Per baigiamąjį renginio vakarą komandos senbuvis Julius pripažino, kad Šilinskaitės tritaškis buvo būtent tas smūgis, po kurio komanda taip ir neatsigavo.

Dėl bronzos „PRESS’as“ rungėsi su 3 kartus šiame čempionate triumfavusiais „Kauno“ krepšininkais. Kai antrajame kėlinyje kauniečių pranašumas pasiekė dviženklę ribą, atrodė, kad rungtynių intriga jau išėjo praustis, tačiau tuomet pagaliau suveikė genialiojo Ufiko Žvyrui skirti vaistai. Žvyras negalėjo nustygti vietoje ir aikštėje sukosi lyg vijurkas, taip mažindamas komandos deficitą. Per minutės pertraukėles „PRESS’o“ Isaiah Thomasas nuolat kartojo, kad taip gerai nesijautė nuo jaunystės laikų.

Mažojo finalo pabaiga priminė Holivudo filmo scenarijų. Žvyrui nuostabiai talkino šaltakraujiškumą nuo baudos metimo linijos pademonstravę Savičius ir Tretjekas. Likus 4,5 sekundės ir „PRESS’ui“ turint minimalų deficitą Žvyras prametė antrąją baudą, o komandos aukštaūgiai sugebėjo atsikovoti kamuolį. Tretjekas turėjo istorinę progą savo vardą įrašyti į „buzzer beaterių“ sąrašą ir pelnyti vietą „PRESS’o“ Šlovės muziejuje, tačiau ja nepasinaudojo. Po finalinės sirenos Savičius aikštėje suklupo ir ilgai žiūrėjo į vieną tašką, taip tarsi iliustruodamas komandos nusivylimą ir atiduotas jėgas.

„Maybe next time“, – po išsprūdusių medalių Romkos kalbinti teigė pressiečiai, kurie paskutinį kartą medalius šiame turnyre iškovojo 2015 m.

Nuotykių autorius – Balys.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.