„PRESS‘as“ pagaliau laimėjo Lucke

Skambių žinių sūkuryje Lietuvos link atskriejo dar viena maloni naujiena – kukli „PRESS‘o“ kuopelė susigrąžino buvusį LDK miestą Lucką, na, ir prieš tai iškovojo auksą Boriso Klimčiuko atminimui skirtame turnyre. Tai pirmas, bet tikrai ne paskutinis „PRESS‘o“ laimėtas turnyras užsienyje.

Šį kartą Lucko link patraukė kur kas kuklesnis ekipažas nei praėjusiais metais. Lucko senbuviai Nerijus Kesminas ir Tautvydas Vencevičius, pirmą kartą į Volynę susiruošęs Aurimas Tamulionis, taip pat Marius Bagdonas, Julius Bliūdžius, Karolis Tretjakas, Žydrūnas Damauskas, dar kitaip žinomas Žydriavo pseudonimu, bei po daugiau negu dešimtmečio į „PRESS‘o“ kelyje vėl atsidūręs Mindaugas Grinius, – štai tokie didžiavyriai vyko į Ukrainą.

Nors greičiau ne vyko, o skriejo. Futbolininkai ir Kesminas Lucką pasiekė rekordiniu laiku ir prie to, žinoma, labiausiai prisidėjo turbo vairuotojas Žydriavas. Galima išskirti momentą Ukrainoje, kai šis kurį laiką kita eismo juosta lėkė 130 km/h greičiu, keldamas nuostabą ne tik mums, bet ir vietiniams vairuotojams. Luckas buvo pasiektas saugiai ir smagiai. Sparnuotos angliškos frazės skriejo iš Mindaugo lūpų, o autobusiuko viduryje įrengtas alternatyvus stalas padėjo atsiremti pavargusiems bei ištroškusiems.

Šeštadienį „Pressas“ pasitiko kaip reta žvalus, kadangi viešbutyje beveik visi gavo vienviečius kambarius, į kuriuos sugužėjo apie 2 val. nakties, o kai kas ir dar anksčiau. Beje, „Maidano“ restorane skambėjo ne tik „Trys milijonai“, bet ir „Pro klevą, pro rugius“ – gal tai ir buvo triumfą atnešęs ženklas?

Prieš pat turnyrą įvyko gana netikėta rokiruotė. Etatinio „kapų plėšiko“ laurus beveik susišlavęs Kesminas dezertyravo ir nevyko prie B.Klimčiuko kapo – tą padarė Žydriavas, tą sykį lyg ir nevairavęs.

Nepaisant atvirkščiai pakabintos vėliavos ir itin trumpos mūsų himno versijos, pradėjome turnyrą su varžybų šeimininkais Lucko žurnalistais. Marius greitai išvedė komandą priekin, tačiau, pirmam kėliniui artėjant į pabaigą, varžovai išlygino rezultatą. Po pertraukos pavyko suderinti veiksmus atakoje, įmušti įvarčių ir išleisti pasiganyti Žydriavą bei Kesminą. Prie rezultatu 5:2 iškovotos pergalės Marius, siųsdamas redaktoriui linkėjimus, pridėjo „hetriką“, Aurimas pelnė gražų įvartį iš aštraus kampo, o Tautvydas pokštelėjo nevaikiškai – sugavo kamuolį ir smūgiu per visą aikštę, perkeldamas vartininką, pasiuntė jį į vartus. Ir visa tai tebuvo tik apšilimas prieš didesnį žygdarbį.

Antrosios rungtynės buvo kur kas niūresnės. „PRESS‘as“ pirmasis praleido apmaudų įvartį, neišnaudojo kelių dėkingų progų ir galiausiai dar kartą traukė kamuolį iš vartų tinklo. Po 0:2 pralaimėtos dvikovos „Volynės savanoriams“, ant kurių marškinėlių buvo parašyta „FK Aborigen“, prasidėjo kaltųjų paieškos ir ikrų barstymas vienas ant kito.

Atrodė, kad subliuško visos rožinės fantazijos ir aukštesnė vieta pavirto miražu, kadangi priešakyje – abejas rungtynes laimėję baltarusiai. Bet netrukus nutiko tai, kas ilgam išliks kiekvieno, 2017 metais Lucke buvusio „PRESS‘o“ atstovo, galvoje ir širdyje.

Pirmą minutę po gražiai įžaisto kampinio pasižymėjo Marius ir tada „Pressas“ tapo vienybės ir kovingumo etalonu. Ilgą laiką kamuolį kontroliavę baltarusiai turėjo vos vieną tikrai realią progą pelnyti įvartį, tačiau tada komandą truktelėjo Tautvydas. Lėtai slinkusiame antrame kėlinyje šis taraninio tipo vartininkas dar kartą iššovė smūgiu iš savo vartų – taip, kad poziciją palikusiam kolegai beliko tik mėgautis, kaip kamuolys, nepalietęs parketo, suspurdėjo vartų tinkle. Emocijos buvo nerealios: į aikštę subėgo atsarginiai, taip pat apsikabinimai, Mariaus bučiniai… Galutinį tašką šiame mače padėjo Karolis, perėmęs kamuolį, perbėgęs per pusę aikštės, pasiuntęs sviedinį į „devynis“ ir užfiksavęs rezultatą 3:0. Būtina išskirti ir Julių, kuris, rungtyniaudamas gynyboje, visus nustebino savo patikimu žaidimu ir gavo Canavaro pravardę.

Lietuviai ir baltarusiai surinko po šešis taškus, tad viską lėmė geresnis „PRESS‘o“ įvarčių santykis. Treti su trimis taškais liko Lucko žurnalistai, o ketvirti – „Volynės savanoriai“, kuriems buvo nusileista.

Po triumfo, kaip įprasta, įvyko trečias kėlinys, po to – ketvirtas ir pratęsimas „Versalyje“. Jaunesniojo Baubonio pėdomis niekas nepasekė, koldūnų visiems taip pat niekas neužsakė ir bankuchenas taip pat liko sveikas. Žydriavas, važiuodamas atgal, ir vėl spaudė pedalą, o daugiau nieko ypatingo lyg ir nenutiko.

Futbolą skaitantys ir ikrus trupinantys Lucko užkariautojai pro Troškūnus sėkmingai grįžo namo su čempionų taure.

[nggallery id=22]

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.