Žurnalistų krepšinio čempionatą laimėjo panevėžiečiai

Arvydo Sabonio krepšinio centre aštuonios žurnalistų komandos kovojo dėl čempionų taurės. Jau penktus metus iš eilės vykusiame Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate titulą susigrąžino Panevėžio žurnalistai, kurie nuvainikavo trejus metus iš eilės lygių neturėjusius Kauno žurnalistus.

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) organizuojamose varžybose rungtyniavo beveik šimtas žurnalistų. Dėl nugalėtojų vardo į kovą stojo aštuonios komandos, suskirstytos į dvi grupes. Buvo žaidžiami du kėliniai po dešimt minučių.

A grupės nugalėtoja tapo visas tris pergales iškovojusi „Lietuvos ryto TV“, kuri kartu su turnyro šeimininkais kauniečiais pateko į pusfinalį. Čempionato debiutantė „BasketDream“ komanda ir naujienų portalo „15min“ ekipa iš kovos dėl medalių pasitraukė po grupių varžybų.

B grupėje visus tris kartus laimėjo Panevėžio žurnalistai, kartu su grupės nugalėtojais į pusfinalį pateko ir DELFI, o turnyro organizatoriai LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“ ir LRT komanda liko už pusfinalio borto.

Pusfinalyje pasikartojo praėjusių metų finalas, tik šįkart nugalėtojas buvo kitas. Panevėžio komanda nugalėjo Kauną 39:23 ir atsirevanšavo kauniečiams už pralaimėjimą praėjusių metų finale.

Daug atkakliau klostėsi kitas pusfinalis, kurio nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. „Lietuvos ryto TV“ rezultatu 24:22 išplėšė pergalę iš DELFI ir pateko į finalą.

Pirmą kartą per penkerius metus į finalą nepatekę Kauno žurnalistai suklupo ir kovoje dėl bronzos. DELFI komanda įveikė varžybų šeimininkus 29:18 ir iškovojo bronzos medalius.

Finale Panevėžio žurnalistai rezultatu 44:32 pranoko „Lietuvos ryto TV“ komandą ir po trejų metų petraukos susigrąžino Lietuvos čempionų taurę. Panevėžiečiai laimėjo ir patį pirmą čempionatą, vykusį 2012 metais Vilniuje.

„Žalgirio“ arenoje vykusioje uždarymo ceremonijoje žurnalistų čempionato nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas ir „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Geriausiu finalo krepšininku išrinktas panevėžietis Dajus Stonys, geriausio čempionato žaidėjo prizą gavo Gediminas Žygelis iš DELFI. Specialiu prizu apdovanota vienintelė turnyre žaidusi mergina „Lietuvos ryto TV“ žurnalistė Eglė Šilinskaitė-Puškorė.

Daugiau negu po mėnesio žurnalistai susiburs ir futbolo aikštėje. Birželio 11 dieną LFF stadione Vilniuje jau devintus metus iš eilės vyks Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas.

[nggallery id=17]

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.