Žurnalistų futbolo turnyrą Druskininkuose laimėjo baltarusiai

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ jau vienuoliktus metus iš eilės surengė tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Druskininkuose vykusiose varžybose susirinko net vienuolika žurnalistų komandų iš dešimties šalių.

Čempionais tapo Baltarusijos žurnalistai. Lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtą čempionų taurę baltarusiai susigrąžino po dešimties metų pertraukos. Kaimyninės šalies atstovai triumfavo pačiame pirmame Lietuvoje vykusiame turnyre 2005 metais. Kaip ir prieš dešimtmetį, geriausiu turnyro žaidėju išrinktas baltarusių komandos lyderis Aleksandras Šarpylo.

Antrą vietą iškovojo turnyro debiutantai Gruzijos žurnalistai, jiems atiteko ne tik sidabro medaliai, bet ir visiems naujokams skiriami tradiciniai „Kauno grūdų“ pagaminti lietuviški šakočiai. Bronzą iškovojo Latvijos atstovai. Vos tašku nuo prizininkų trejeto atsiliko Lenkija, dviem taškais Ukraina.

Turnyras nesėkmingai susiklostė čempiono titulą gynusiam „Press‘ui“, vilniečiai liko tik septintoje vietoje. Kita Lietuvos komanda iš Kauno užėmė dešimtą vietą. Be jau minėtų komandų turnyre taip pat rungtyniavo Vokietijos, Vengrijos, Rusijos ir Egipto atstovai.

lentele2015

Visos vienuolika komandų sužaidė tarpusavyje po 12 minučių trukusias rungtynes.

„Svarbiausias žurnalistų turnyro tikslas – suvienyti kuo daugiau žurnalistų, pasidalinti patirtimi ir užmegzti draugystę su kolegomis iš kitų šalių. Esame vieni iš žurnalistų futbolo turnyrų pradininkų ir džiaugiamės, kad ši tradicija tarsi virusas plečiasi ir į kitas šalis. Esame kviečiami į žurnalistų turnyrus Vokietijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Gruzijoje, Egipte ir netgi Jungtiniuose Arabų Emyratuose“, – sako „Press‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

„Press‘as“ išliko daugiausia kartų Lietuvoje vykusio turnyro nugalėtoju, vilniečiai čempionais tapo keturis kartus. Tris kartus turnyrą laimėjo Lenkijos komanda, du kartus Baltarusija, po kartą Odesos (Ukraina) žurnalistai ir VU Žurnalistikos instituto studentai.

Pirmi keturi žurnalistų turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o jau šeštus metus iš eilės vyko Druskininkuose per kurorto šventę.

[nggallery id=13]

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.