Lietuvos žurnalistai po dvejų metų pertraukos vėl susiburs krepšinio aikštelėje

Lietuvos žurnalistai aikštelėje vėl aiškinsis, kurie geriausiai žaidžia krepšinį. Lapkričio 27 d. Vilniuje vyks jau devintasis Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas.

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „PRESS‘as“ ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos organizuojamame čempionate dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „TOPsport“ įsteigtos taurės varžysis aštuonios komandos: „PRESS‘as“, TV3, LNK, LRT, „Lietuvos ryto“, „15min“, „Basketnews“ ir Kauno žurnalistų komanda. 

„Džiaugiamės, kad po pertraukos pagaliau pavyko atnaujinti Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą. Dvejus metus turnyro negalėjome surengti dėl pandemijos. Visos komandos nekantriai laukė kada čempionatas bus atnaujintas ir su džiaugsmu sutiko dalyvauti čempionate, – sako Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas ir „PRESS‘o“ vadovas Tautvydas Vencevičius. – Žurnalistų čempionatas į sostinę grįžta net po 8 metų pertraukos. Pirmi trys čempionatai vyko Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, tačiau ją nugriovus, Vilniuje neliko dviejų, vienoje vietoje esančių kokybiškų krepšinio aikštelių. Todėl čempionatas buvo išsikėlęs į Druskininkus, o vėliau ketverius metus vyko Kaune.“

Bendradarbiaujant su „Active Vilnius“ žurnalistų čempionatas vyks Žemynos progimnazijos sporto komplekse įsikūrusioje „NBA mokykloje“. 

Nuo 2012 metų vykstantį Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą po tris kartus yra laimėję Kauno ir Panevėžio žurnalistai. 2018 m. jų dominavimą nutraukė „PRESS‘as“, o paskutinį kartą surengtą čempionatą 2019 m. laimėjo ir šiais metais titulą gins TV3 komanda.

Sporto žurnalistus vienijančios organizacijos kartu taip pat organizuoja jau daugiau negu dešimtmetį vykstančius Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą bei tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.