Tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre Druskininkuose – nauji čempionai

Savaitgalį Druskininkuose septynioliktą kartą surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubo „PRESS’as“ ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) organizuojamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras.

Giliausias tradicijas Europoje turinčios žiniasklaidos atstovų sporto varžybos šiemet vėl sutraukė aštuonias komanda iš septynių valstybių, o pagrindinio turnyro rėmėjo bendrovės „TOPsport“ įsteigta čempionų taurė pirmą kartą istorijoje iškeliavo į Armėniją.

Iš Jerevano atvykę svečiai per 7 rungtynes surinko 18 taškų. Sidabro apdovanojimus su 16 taškų iškovojo „PRESS‘o“ kolektyvas, tašku aplenkęs pralaimėjimo kartėlio taip ir nepatyrusius Kauno žurnalistus.

Varžybose taip pat tradiciškai dalyvavo Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos režimą palikusių ir Lietuvoje dirbančių baltarusių žiniasklaidos atstovų jungtinė komanda. 

„Paskutinę akimirką paaiškėjo, kad prie dalyvių galės prisijungti ir Rusijos karinę agresiją kenčiančios Ukrainos žurnalistai. Ilgamečiams turnyro Lietuvoje dalyviams iš Lucko atsakingos valdžios institucijos leido trumpam palikti besiginančią savo šalį ir sudalyvauti turnyre“, – pasakojo „PRESS‘as“ pirmininkas ir LSŽF prezidentas Tautvydas Vencevičius

Varžybų dalyviai solidariai parėmė svečius – į tėvynę ukrainiečiai sugrįžo su humanitarine pagalba. Už turnyre surinktas lėšas ukrainiečių žurnalistai tėvynę ginantiems kariams įsigijo medicinos reikmenų.

Prizininkai buvo apdovanoti specialiai turnyrui sukurtais „SportCup“ medaliais ir taurėmis, o labiausiai išsiskyrusiems turnyro žaidėjams įteikti „Primus“ ir „KIA“ prizai. Geriausiu turnyro futbolininku pripažintas čempionų komandos atstovas – Hovanias Mambreyanas, puolėju „PRESS“o“ atakų lyderis Aurimas Tamulionis, vartininku – Kauno ekipos atstovas Giedrius Rodalevičius, labiausiai patyrusio žaidėjo prizas – vokiečiui Ralphui Klemui.

„PRESS`as“, kurio gretose žaidžia žinomi žurnalistai ir komentatoriai, turnyrus Lietuvoje yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti gana seniai – 2014-aisiais.

Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, po kartą triumfavo armėnai, čekai, ukrainiečiai, moldavai, Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

Po vizitų Lietuvoje panašius turnyrus pradėjo organizuoti ir kitos šalys – Latvija, Armėnija, Sakartvelas, Egiptas. Artimiausia futbolą žaidžiančių Lietuvos sporto žurnalistų kelionė laukia į Sakartvelą, kur spalio pabaigoje vyks legendinio šios šalies komentatoriaus Kotė Makaradzės vardo turnyras.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.